Loading...

Referenties

We krijgen vaak enthousiaste reacties op onze zeilen. Hier zijn we echt heel erg blij mee! Enorm bedankt voor de foto’s en de enthousiaste reacties zoals:

Bavaria 38

Het zeil zit er op zoals je in de bijlage ziet. Ziet er weer mooi uit!😊 Er is weinig ruimte over mbt voorlijk lengte… rekt dat nog uit, of blijft het de maat zoals het is? Rolfokhoes is ook top gerepareerd.👍

Flytour

” Het staat er heel mooi op en de boot valt ook niet meer af. Zeer mooi zeil en het hijst heel gemakkelijk. Oprollen vergt wel even wat meer tijd, maar het zeil knispert van vreugde en ik ook! Hartelijk dank en wie weet tot ziens, Rienk “

Waarschip

Huisman Zeilen levert de zeilen voor nieuwe Waarschepen. Hierbij enkele foto’s. We leverden het grootzeil, genua, lazy-bag en gennaker.

Gibsea 105

” Ik heb nu enkele maanden de tijd gehad om met mijn nieuwe Zeilen te spelen. Ze staan er mooi bij en de kwaliteit is uitstekend. Mijn schip vaart nu enkele graden hoger en ongeveer een halve mijl sneller. Ze haalt nu haar rompsnelheid weer.

Dit weekend heb ik met één van mijn opstappers (wedstrijdzeiler) voor de 24 uurs gevaren. Hij was enthousiast over de snit en kwaliteit. Ze stonden er dan ook goed bij. Alleen de reguleerlijn van de achterlijk van de genua staat wat te strak, waardoor deze een beetje naar lij staat. Maar goed dat is eenvoudig te corrigeren, de lijn is lang genoeg. Met een krappe 4 Bft haalden we gemakkelijk 7 knoop aan de wind. (Theoretische rompsnelheid 7.3)

Ik heb geprobeerd wat foto’s te maken, maar vanaf het dek is het wel lastig hoor. Moet toch eens een foto sessie regelen vanaf een andere boot.

Wij hebben ons terdege voorbereid op de 24 uurs, één van mijn opstappers heeft een uitgebreid spreadsheet gemaakt waar we, bij verschillende windrichtingen, de meest efficiënte koersen en rakken kunnen bepalen. Hopelijk behalen wij een behoorlijk resultaat. Met vriendelijke groeten, Henk Kayser ”

Valk

“Zoals beloofd, hier een paar foto’s van ons nieuwe fok! Hij zeilt heerlijk! Nogmaals dank en ik hoop in de toekomst nog een keer met je te werken! Hartelijke groet, Michiel Willemsen”

Bavaria 39

“Mooi he?”

Waarschip 1010

“Dik tevreden met mijn nieuwe genua. Wat een power! De 1010 liep aan de wind met windkracht 2 ruim 4 knoop (4,5 zelfs). Hoog aan de wind met genua dicht is alleen lastig, zeil komt dan tegen zaling en verstaging aan. Als je iets ruimte geeft in de schoot, is dat opgelost. Ik was alleen wat benauwd bij hijsen. De val verdwijnt volledig in de mast. Karabijnhaak zit volgens mij er tegenaan. Ik durfde hem niet strakker te spannen op het voorlijk maar dat is met dit zeil ook niet nodig.

Volgende aankoop bij jou wordt een vlakke HA en/of nieuw grootzeil. Niet gelijk, eerst sparen. Je hoort nog wel van me!
Met vriendelijke groet, 
Jack Provily

X-99

Een prachtig grootzeil voor een X-99, 33,3 m2 (volgens klasse regels). De specs zijn:
Contender ZZ15 Racing Black Aramide, triradiaal, alles dubbel gestikt, 3 korte en 1 doorlopende zeillatten (Rutgerson, RS 15301105 voor HA458 met Rutgerson RS 1590), VL met pees en nylon sledes, OL los met losse broek, AL met reguleerlijn, dieptestrepen, tell tales, 2 reven, waarbij het tweede rif wat hoger zit dan gebruikelijk (tweede rif op 4,20 m), verstevigingen voor de zalingen in zwart en X99 logo (originele kleur) en registratienummers

Miresse 38

“1 jaar geleden heft u voor mij, naar zeer grote tevredenheid, een fok/kluiver gemaakt. Het bezaanzeil wordt behoorlijk minder dus ik wil vragen om een offerte hiervoor. Stevig doek met reefmogelijkheid. Zie schets  en foto’s!” (Miresse 38 Bekebrede)

12-voets jol

Hi Rik, zeil zit er op!.
Past mooi en ben tevreden. Nog even wachten tot de wind beetje zakt.

Waarschip 725

De nieuwe zeilgarderobe van een Waarschip 725

Beneteau 361

Canvaswerk; UV-bescherming en lazy-bag. En natuurlijk de nieuwe zeilen 

Jeanneau 349

Deze Jeanneau 349 had een origineel dacron grootzeil en een keerfok. De nieuwe zeilen zijn wedstrijdformaat (vraagt wel wat aanpassinkjes). De doeksoort is een cruising laminaat van Contender; CDX Pro cool grey. Het ziet er fantastisch uit en het verschil in vaarbeleving en snelheid is enorm!

New Classic 700

Nieuwe rolfok voor een New Classic 700
De fraaie details van het zeil en de afwerking zijn hier goed te zien.

Beneteau First 31.7

Voor een Beneteau First 31.7 hebben we een prachtig grootzeil gemaakt. Vormvast, goed hanteerbaar, duurzaam en geschikt voor toeren en wedstrijdzeilen. De specificaties zijn:

 • triradiaal gesneden
 • doeksoort: Dimension Polyant DCX M/L
 • 2 reven
 • 3 korte en 2 doorlopende zeillatten, parallel aan de giek
 • verjongde zeillatten
 • voorlijk met PVC stedes
 • los onderlijk met reguleerlijn, aluminium klemmen en Velcro
 • achterlijk met reguleerlijn en aluminium klemmen
 • reefogen met dubbelzijdige aanhaakringen
 • tell-tales
 • dieptestrepen

Neptun 22

“Gisteravond hebben we voor het eerst gezeild met de nieuwe zeilen op de Neptun. Het optuigen ging goed. Het zeilen ging inderdaad veel beter met deze nieuwe zeilen. Overstag gaan gaat makkelijker en hoger aan de wind zeilen ook. Dus we zijn heel blij. Bedankt!”

Nieuwe UV bescherming

Nieuwe UV bescherming. “Goede morgen. Voorzeil ziet er weer top uit, bedankt nogmaals voor de snelle reparatie. Groet uit Kreta.

LM 30

Vandaag voor het eerst gezeild met een nieuwe genua van Huisman zeilen. Hij staat er prima bij en het zeilt ook nog eens erg goed! Ben zeer tevreden! “

Meteen even overlegd dat de genua wat strakker gehesen kan worden. De achterstag kan bij deze wind wat meer spanning gebruiken en de genua rail mag iets naar achter staan. En dan staat hij perfect.

Etap 22

” De rolfok staat prachtig! “

Dehler Varianta

” Veel meer snelheid “

Bekijk de video.

Een traditioneel zeil voor een botter

“De nieuwe botterfok heeft zich goed gehouden het afgelopen zeilseizoen. Ik heb er veel plezier van gehad. Kon meer wind aan dan ik dacht. Pas bij doorzettende 4, dus naar de 5,  ging ik minderen.”

Jeanneau Love Love

Een zeer tevreden klant stuurde onderstaande foto.

Waarschip 30LD

Nieuwe Waarschip 30LD met rolfok, grootzeil en lazy-bag uit eén deel (zoveel handiger) van Huisman Zeilen. Het Waarschip 30LD is een snelle boot en met de nieuwe zeilen vloog de boot over het water!